Evit an trivet blezad doc'h renk e aoza Emglev Bro An Oriant ar gevezadeg-bed amatour katev breton
Ar gevezadeg-mañ zo digor d'an holl amatourion. Gellet a ray ar berzhidi tenniñ ar baperenn pakiñ dleet e ti ar voulañjerion berzhiat.
Pedet eo ivez ar berzhidi da gontiñ istoer o c'hatevenn, a ven hag a-berzh piv e ta o rekipe.
Ar barnvod gourfenn en em gavo e-pad un devezh dediet e bro an Oriant, d'ar Sul 8 a Veurzh 2015, e sal an Océanis e Plañvour. Dispartiiñ a ray an tri gwellañ, reve pouez an halen. Pep ezel ag ar barnvod a dañva ar c'hatev hag e notenn a ra e stumm loaiadoù halen skuilhet en ur sac'h. Pouezet e vez pep sac'had : ar maout a ya get ar pounnerañ.
Lennet e vo an istoerioù c'hwekañ (ha ne vo ket dre ret re ar c'hatev matañ) a vo lennet dirak an dud.
An 6 gourfennour hag an 3 friziet a resevo medalennoù (aour, argant hag arem) ha testenioù hag ivez profoù kinniget get sponsored an darvoud.
Ret e vo degas ar c'hatevoù e ti ar voulañjerion berzhiat pe e dalc'h Emglev Bro an Oriant evit ar Gwener 27 a viz C'hwevrer 2015. Posubl e vo ivez o c'has dre ar post da Emglev Bro an Oriant, Ti ar C'hevredigezhioù, 12 ru Colbert 16 P, 56100 An Oriant.
Emglev Bro An Oriant organise pour la 3ème année consécutive le concours mondial amateur de gâteau breton.
Ce concours est ouvert à tous les amateurs. Les participants pourront retirer le papier d'emballage réglementaire chez les boulangers participants.
Les participants sont aussi invités à raconter l'histoire de leur gâteau, d'où, et de qui leur vient la recette.
Le Jury final se retrouvera pendant une journée dédiée au pays de Lorient, le dimanche 8 mars 2015, à la salle Océanis de Pl½meur. Il départagera les 3 meilleurs, selon le principe de la pesée de sel. Chaque membre du jury goûte le gâteau et note en cuillerées de sel qu'il reverse dans un sac. Chaque sac est pesé : le plus lourd l'emporte.
Les meilleures histoires de recettes (qui ne seront pas obligatoirement celles des finalistes) seront publiquement lues.
Les 6 finalistes et les 3 primés du concours du gâteau breton recevront médailles (or, argent et bronze) et brevets ainsi que des prix offerts par les sponsors de la manifestation.
Les gâteaux sont à déposer chez les boulangers partenaires ou à la permanence d'Emglev bro an Oriant pour le 27 février 2015. Ils peuvent également être envoyé par voie postale à Emglev Bro an Oriant, Maison des associations, 12 rue Colbert 16 P, 56100 Lorient.
■