SAMEDI 10 OCTOBRE 2009 à partir de 19h KIG-HA-FARZ A DIWAN BRO ROAZHON
Kig-ha-farz
Ur meuz breizhat eus Bro-Leon eo ar c'hig-ha-farz, anezhañ meur a seurt kig poazhet en dour gant legumaj ha farz-sac'h. Diwar gwinizh-du e vez fardet ar farz. Soubet e vez ar sac'h gwinizh en dour : arabat eo dezhañ touchañ foñs ar pod-houarn evit ma ne begfe ket.
/C'est une spécialité bretonne, du Léon plus précisément. Il s'agit d'un copieux bouillon, dans lequel mijotent à feu très doux différentes viandes («kig» en breton) et beaucoup de légumes. A mi-cuisson, on y ajoute le farz en sac (épaisse bouillie de blé noir ou de froment que l'on enferme dans un sac en toile qui ne doit pas toucher le fond de la marmite pour éviter de coller). /
Prizioù : 14 EUR evit an dud deuet / 8EUR evit ar grennarded 11-14 vloaz / 5EUR evit ar vugale 2-10 vloaz (diwallerez digoust). Gant se zo soubenn, kig-ha-farz, dibenn-pred, kafe, ur banne digor kalon hag ur banne gwin da gaout. Mirout (an abretañ ar gwellañ) : Anne-Yvonne, 02 99 32 26 64, kighafarzdiwan@yahoo.fr / Prix : 14EUR pour les adultes / //8EUR pour les ados 11-14 ans / 5EUR pour les enfants de 2 à 10 ans (garderie gratuite). Repas comprenant un apéritif, un potage, le plat principal, dessert, café et une boisson Réservations (le plus tôt possible) : Anne-Yvonne, 02 99 32 26 64, kighafarzdiwan@yahoo.fr /
■